Best Blogger Tips

Restoran Tok Janggut pilihan orang Parit Raja, Batu Pahat!!!

Salam semua... Dah makan semua? Belum lagi ke? Haaa, Jangan makan dulu, sebab hari nie nak cerita pasal satu restoran nie khas untuk orang-orang Batu Pahat(bahagian Parit Raja je,,huhu). Baru-baru nie aku dengan member aku telah disuggestkan oleh Terompah Caring untuk makan kat satu restoran yang dia panggil Restoran Tok Janggut. Belakang kedai Guardian. Blur juga aku sebab selama nie tak pernah pun dengar orang bercerita pasal restoran tu.

"Khai, jom makan kat restoran best, Restoran Tok Janggut, tapi mahal sikit la"

Aku dengan member aku seorang lagi nie, Hazwan pun tak cakap banyak la. Member aku nie dah tak tahan nak minum air jus buah campur. Sepanjang perjalanan ke Parit Raja tu memang macam-macam aku dah pikir. Sedap ke kedai makan nie? Famous ke kedai tu? Sebab Terompah Caring ada cakap;

"Restoran nie terbaik tu, ada air-cond, servis cepat, tapi bayar dulu baru makan"


Mula-mula aku ingat, restoran yang macam nie.

Restoran apa nie siap ada air-cond, bukan main mewah lagi. Makanan dia mesti grand-grand and mahal-mahal. Sampai jer kat restoran tu, Terompah pun cakap;

"Dah sampai dah, nie la dia"

Dengan muka blur aku dengan Hazwan tengok restoran tu. Tak guna punya TC, aku dah kena tipu. Korang nak tahu restoran apa? Memang betul la apa yang dia cakap tu. Ada air-cond, mahal, pastu bayar dulu baru makan. Memang betul- betul belakang kedai Guardian. Betul nak tahu retoran apa? Restoran,,,,,,,,

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V
KFC rupanya

Hampeh la TC, Restoran Tok Janggut yang dipuja-puja rupa-rupanya...KFC. Member aku si Hazwan nie kempunan la sebab tak dapat minum air jus buah campur,,hahahaha. Last sekali tak makan pun kat situ, makan kat kedai lain sebab nak save budget. Hahaha.


Memang betul-betul belakang guardian.

Siapa yang tak pernah jejak sini memang, ishk, tak tahu nak panggil apa. Aku sendiri pun jarang-jarang la sangat nak makan kat restoran nie. Dan untuk pengetahuan semua, restoran nie tak ada air jus buah campur ok. Hahaha, ok lah. Banyak lagi kerja nak buat. (^^,)

p/s - credit to Terompah Caring kerana memperkenalkan Restoran Tok Janggut nie kepada aku dan Hazwan. Lain tahun ko pula yang kena, hahaha, (^^,).

5 pendapat:

budingyun said... Best Blogger Tips

peh cam siot..haha..

SyafiqRidhwan said... Best Blogger Tips

haha. terbaik !! :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said... Best Blogger Tips

kat melaka pon ade gak restoran tok janggut nie . baru gi semalam . :D

CiK GorGeouS ! said... Best Blogger Tips

hadoii...nie dah bapee Lame dok uthm...mati2 kene tipu ngan TC..hampas toL~

Warna Warni Kehidupan said... Best Blogger Tips

tok janggut yang chomel...like..like..like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...