Best Blogger Tips

Cara install PESEdit Patch 1.0 PES 2013

Salam kepada para pembaca,pada 20 September 2012 yang lepas, KONAMI telah pun mengisytiharkan PES 2013 telah release secara official. Bagi peminat game ni, PES 2013 sememangnya terbaik dan banyak aspek yang telah diperbaiki contohnya : pemain pertahanan bermain dengan lebih baik, master league lebih mudah untuk dimainkan tidak seperti PES 2012 yang leceh, dan banyak lagi. Interface pada menu sememangnya cantik tapi bukan pada interface match setting.


"Tapi Khai, tak best la main guna player pelik-pelik, kits pun mengarut jer."

Bagi menjadikan PES 2013 lebih menarik dan sama seakan dunia nyata, aku cadangkan install PESEdit patch 1.0. Patch ni mengedit semula senarai pemain, logo, jersey pasukan, rating pemain kepada yang paling latest. Antara basic feature ialah:

- Added Arminia Bielefeld & BATE Borisov.
- Full Bundesliga & 2. Bundesliga.
- Correct kits for all Premier league & Liga ZON Sagres teams + Argentina, Brazil, Colombia, Netherlands, South Korea, Uruguay.
- Corrected names for fake players in unlicensed National teams and ML unlockable players.
- Fixed kits for a lot teams include Barcelona, Manchester united & Sevila.
- Includes first DLC.
- Removed blur

"So, macam mana install PESEdit Patch ni ?"

Semudah ABC, mula-mula download installer PESEdit patch 1.0, link aku sediakan di bawah. Extract file menggunakan winrar.Kemudian click pada intaller. INstall patch dan siap untuk dimainkan. Namun, tidak 100% player ada seperti squad sebenar, kerana DLC pertama ni hanya melimitkan beberapa player, so hanya sedikit yang boleh diedit. Tunggu je la DLC baru yang akan KONAMI keluarkan tak lama lagi.


Interface match setting yang agak pelik dan tak menarik.

Jadi kalau ada yang masih tak faham, blur, atau nak bertanyakan soalan, boleh komen pada post ni. PES 2013 boleh download di torrent atau beli di kedai-kedai game. Jika ada yang tak dapat download patch melalui link yang aku bagi, sila cari kat torrent, dah ada. (^^,)

Download link:

21 pendapat:

Anamnymous said... Best Blogger Tips

knape bile sy install xjd..baju sume team jd same warne biru n sluar hitam..logo pun xtukar..ke ade mende laen lg kene install?

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@Anamnymous masa run PES 2013.exe, ada x antivirus delete file kload.dll ? kalau ada, sile exclude file PES 2013 dari antivirus.

WAN YUSOFF said... Best Blogger Tips

bro..sy da install..pas2 nk men xleh..adoii..hahaha..help me......

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@WAN YUSOFF right click PES 2013.exe>properties>compatibility>run as admin. :D

WGM said... Best Blogger Tips

bro..ak guna intaller pes skidrow punye.lps mask patch jd xleh main.nape ye?

Fakhrul Hazim said... Best Blogger Tips

dh wat pe bro cakap 2 tp kuar pes 2013 not install..
kitserver dh attach..

TKJ said... Best Blogger Tips

just nak share. maybe leh tolong.
klu pes2013.exe ada virus > exclude file dkt anti virus "OR" korang blh download file ni . ada 3 file semua copy paste dlm folder pes2013. enjoy http://dl.gamecopyworld.com/?g=1&c=725495341&d=2012&f=sr-pes2013%25217z

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@WGM Lupa nak inform, jangan guna SKIDROW. Tak boleh patch.

Anonymous said... Best Blogger Tips

bro,asal gmbr lpas sy install buruk bpk and lembab?? sbb laptop ni brat ke ape? hrp ade jwpn

Anonymous said... Best Blogger Tips

nak tnya bro,ak dah terupdate pack from konami,update pack dlm game la..klu install patch ad problem x?

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam bro..kn files 2 biler nk extract dia msti kuar nama files yg sama..nk bg dorg merge skali or tkar nama lain?

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@Anonymous merge jer

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@Anonymous rasenye akan jadi error kalau official update

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@Anonymous spec lptop rndah kot

Jimbo said... Best Blogger Tips

udah diinstall patchnya tp kok liga inggris nya bajunya biru hitam semua ya?? mohon pencerahannya ya ^^

Anonymous said... Best Blogger Tips

salam khai rul...
nak tny, sy ade downlaod pacth untuk pes 2013... tp sume file jd unnamed_45456.bin dan mcm2 lgi... nak wat mcm mner

Mohd Fikri said... Best Blogger Tips

salam bro,graphic sy nvidia 2GB..
tp xblh open la bro...
ble sy switch auto select graphic bru blh open,tp bad newsnye mcm cartoon graphic game n sangkut2...
nak setting cm ne bro?

Ari Kuman FC said... Best Blogger Tips

aku dah install tp keluar error d3dx9_43.dll is missing.. cmne eh ?

kim said... Best Blogger Tips

@Ari Kuman FC, cuba ko cari/download DirectX yg paling latest,error tu di sebabkan directX ko veri lama punya..selamat berjaya..

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Ari Kuman FC try download software "DirectX" yang latest, selamat berjaya

Anonymous said... Best Blogger Tips

aslmkum, nk tnye ckit nie.. huhuhu... kenapa eah aku dah install patch tetap tak boleh jugak? bila masuk exibition je dia akn kluar "pes 2013 stopped working" aku da setting kat manager, kat config, tetap sama jugak,, spek laptop aku ni leh tahan jugak lah.. nape eah?.. harap ada pnyelesaian.. dah gian da nie... huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...