Best Blogger Tips

PESEdit patch for PES 2011 terbaik !!!

Salam readers,,,terkejut bila pengetua masuk bilik,,huhu,,berdebar-debar sebab takut ada buat salah,,hahaha. Malam nie cerita pasal game pula. Game PES 2011.



"Game nie lagi,!! Bosan r khai!!"

Nak buat macam mana, game nie je yang aku ketagih,,haha. Banyak student tanya patch apa paling bagus untuk PES 2011. Kalau untuk PES 2010, aku suggestkan korang guna Smoke patch, tapi untuk PES 2011 aku pilih PESEdit patch.


"Kan banyak lagi patch lain?Kenapa pilih yang nie? Bagus ke?"

Haaa, itulah yang aku nak cerita. PESEdit patch nie sangat stable dan senang nak install. Lepas tu folder dalaman dia tak banyak, so senang la nak edit lagu ke or nak tambah logo tv ke. PESEdit patch nie juga compatible dengan majority small patch yang lain. Contoh, korang nak liga malaysia? guna la Razor patch. Sebelum nak install Razor patch nie, korang kena la ada PESEdit patch nie dulu. PESEdit nie macam ibu segala patch la.

"Razor patch lagi stail dari Patch 1Malaysia ke?"

Hmm,,lebih kurang je dua-dua patch nie. Tapi, bila korang nak install 1Malaysia patch, korang tak payah guna PESEdit. Maknanya, hanya liga malaysia je akan ter-update, tapi liga inggeris, liga sepanyol, liga itali dan yang lain-lain tak akan ter-update. Berbeza dengan Razor patch, bila nak install patch nie, korang kena ada latest PESEdit. So, bukan setakat liga Malaysia akan ter-update, tapi semua liga akan di-update. Paham kan. 


Untuk yang tak tahu, Razor patch dan 1Malaysia patch nie ialah patch untuk PES 2011 yang dilengkapi dengan liga Malaysia dan pasukan negara Malaysia. Dua-dua ialah hasil ciptaan anak jati Malaysia cuma yang berbeza ialah cara untuk install. Apa-apa pun, PESEdit tetap dalam pilihan aku. Nak link?..Ok lah,,aku dah sedia kan kat bawah nie. Harap info nie membantu. Salam semua,,,(^^,)

PESEdit patch for PES 2011...disini,,
Razor patch for PES2011..disini,,

15 pendapat:

NURUL NADIAH MAMAT said... Best Blogger Tips

kuat main game nieh.....huhu...

Khai Rul said... Best Blogger Tips

nadiah : kantoi,,haha,, :P

mykhalis said... Best Blogger Tips

saya pakai dvd cetak rompak je..boleh ke? kenape selalu crash ek?dah putus ase dah..huu

Khai Rul said... Best Blogger Tips

mykhalis : x payah pkai cd ori pon boleh, asalkan ada game PES 2011. Knape slalu crash?..crash lpas dah install PESEdit ke?,,bnyak sebab,,mungkin x compatible ngan pc,,mungkin game tu ade error,,

zameer said... Best Blogger Tips

bro..boleh x buat tutorial cm ne nk guna patch ni..aku sebenarnya baru berjinak2 ngn PES ni..sblom ni layan Fifa ja..tp skali try main perh..rase cm lg besh dari fifa...so harap bro bleh bg tunjuk ajar,,

Khai Rul said... Best Blogger Tips

Zameer : nanti saya akan buat entri khas utk install patch nie...tapi boleh bagi link blog x?

zameer said... Best Blogger Tips

ok...TQ bro..blog??blog aku ke..aku xde blog la bro..

Khai Rul said... Best Blogger Tips

oww,,pembaca la nie? ok tak ada hal..aku dah siapkan entri cara-cara install patch PESEdit,,hope you enjoy it,,,(^^,)

Anonymous said... Best Blogger Tips

bro..tlg aku...aku xpndai la nk install..xphm...

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Khai Rul
bos ade fail yg dah siap tak....susahler nak download..mdrozikin@yahoo.com..time kasih

SNIPER said... Best Blogger Tips

BRO....DIA CKP KNE INSTALL .NET Framework: v4.0.30319
camne nk wat bro

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@SNIPER : just download je installer NET Framework tu,,,cari kat google

Ryan Razlan said... Best Blogger Tips

tuan khairul,

aku ada masalah la tuan...
aku dah install pes 2011 then install pesedit 2011 (patch 1.1 (part 1-3)...

then bila dah install..memula dia kata aku missing dx3dx9_43.dll (lbh kurg mcm tue lah jenis filenya)...aku pun cariklah file dll tue...bila dah copy paste file dll tue dlm system32....bila nk run..dia kata pes 2011 has not been installed..rasa nak patah kan jer cd tue bro...huhuhuh...dah mcm karangan plak...sorry bro...

yang berusaha,
ryan razlan

- said... Best Blogger Tips

saya ada download daripada we patch PES 2011 tu sendiri dan fail tu adalah FULL PATCH katanya..tapi tak tau camana nak install..leh bagi step tak nak install? file tu bertajuk OF Egyptian league forever V3.0 by m.zaki pc

Magma said... Best Blogger Tips

Slm Khai, saya baru je follow blog ni..saya ada pertanyaan, mcm mana ye nak edit jersey dari baggy ke tight? lepas tu, saya ada kit..camne nak installkan dalam game?...dah search google banyak2 da...tapi tk fhm...saya ni dari scratch pebende tak tau...tau men je. saya pes 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...