Best Blogger Tips

KMPlayer vs GOM Player

Salam semua,,,korang tahu tak ada media player yang jauh lagi bagus daripada Window Media Player???,,Jadi,hari nie saya nak membuat perbandingan dua media player yang sering digunakan oleh mahasiswa dan mahasiswi,,,,Dua media player nie ialah KMPlayer dan GOM Player...Banyak student tak tahu yang sebenarnya KMPlayer lagi bagus daripada GOM Player,,,Percaya tak??...nak bukti??

Pertama :
Reka bentuk, design or skin KMPlayer kalau kita lihat jauh lebih moden and more stylish...ketara kan??


Default GOM Player

Default KMPlayer


Kedua :
Sebelum nie aku dah pernah guna GOM Player,,,GOM Player selalu bermasalah bila nak play file yang pelik-pelik...mcm file rmvb, mov,mkv and many more. Dia akan ade lagging skit awal2,,,tapi KMPlayer sempoi jer. Lagipun, apa-apa video yang dibuka dengan KMPlayer lebih cantik dan jelas.

Ketiga :
Sound yang dihasilkan KMPlayer lebih jelas dan lebih kuat,,,tak percaya?..korang install dua-dua player nie,,,lepas tu compare,,,,play apa-apa movie yang slow sound dia,,,kompem KMPlayer menang,,huhu

So, apa pilihan korang?..Ikut suka hati korang la nak guna yang mana pun, tapi pilih la media player yang bagus(macam KMPlayer,,huhu)....kompem korang akan puas hati,,,Yang penting, lepas korang install player pilihan korang, korang kena lah install Real Alternative 2.02..penting codec nie,,Bagi pengguna KMPlayer, kalau ada masalah, comment je kat bawah ok,,,Insyaallah aku cuba jawab,,(^^,)

Download KMPlayer disini...
Download GOM Player disini...
Download Real Altenative disini...

12 pendapat:

Addam Juhari said... Best Blogger Tips

walau camna canggih pon aku tetap pilih wmp, hehe
yang penting install codec yg betul..

ps: hate GOM player..

Bobo said... Best Blogger Tips

wah!btol2 tu..aku slalu pki vlc player..klu xbleh bkk baru pki kmplayer sbb dia bleh bkk pape fail pon...bgs ni...

follow u:)

rayne rawt rawt said... Best Blogger Tips

perbezaan ketare tuu.. hehehe

Muhammad Burn said... Best Blogger Tips

tp km player aku buat giler. x kuar bunyi. tpksa buang.

Ibnu Hasan said... Best Blogger Tips

er,.. nmpaknya eden je ske gna jetaudio ngeee

Khai Rul said... Best Blogger Tips

burn : hmm...codec da install??...download 5 file nie lpas tu paste kat dalam folder The Kmplayer...

cook.dll
drv33260.dll
drv43260.dll
pncrt.dll
sipr3260.dll

harap ia membantu,,(^^,)

Anonymous said... Best Blogger Tips

KMPlayeerrr terbaiikkk...haha

Muhammad Burn said... Best Blogger Tips

bro, bleh bg link tak nk download file2 tu? knp tulis "saya masih baru" kt shoutmix?? baru ke lama sama je :)

Khai Rul said... Best Blogger Tips

Muhammad Burn : saya bagi link kat sini la senang ye,,,search jer semua file2 tu kat www.dlldll.com,,,,harap ia membantu,,,(^^,)

muhd as'ad said... Best Blogger Tips

err...kau tak guna splayer lagi khai, lagi mantap dari KMPlayer or GOM.

sound superb,
mcm2 format boleh play, pelik pelik pon boleh, try la.

hihi..saja share, (aku guna splayer mmg puas hati la)

Hanster said... Best Blogger Tips

Lagi bingung ingin download yang mana, tapi tak tahunya ketemu artikel ini. Aku langsung download KMPlayer dh..

Anonymous said... Best Blogger Tips

aku guna kmplayer tapi lagging la...sekarang terpaksa guna gomplayer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...