Best Blogger Tips

NuffnangX Dunia Baru Blogger !!!

Salam kepada readers diluar sana. Kali ini Khai nak berkongsi tentang sebuah laman sosial blogger iaitu NuffnangX. Dilancarkan pada 18 September 2012 yang lepas, NuffnangX pasti menjadi sebuah dunia baru bagi para blogger. Apa yang lebih menarik lagi, NuffnangX ni bukan sahaja laman web sosial, malah turut disediakan aplikasi NuffnangX bagi para pengguna smartphone tegar.

"Macam mana nak daftar NuffnangX nie, Khai?"

Laa, bukannya susah pun. Mendaftar di NuffnagX semudah ABC disini. Tidak jauh beza dengan laman sosial Facebook dan Twitter, Nuffnang X memudahkan lagi readers mengikuti perkembangan Blog mahupun Website yang telah mereka follow. Aplikasi NuffnangX pula digunakan bagi kedua-dua pengguna Android mahupun iOS. So, lepas ni korang tak perlu la buka browser dan search satu-satu blog kegemaran korang. Just log in ke NuffnangX. Senangkan?

Aplikasi NuffnangX


Jadi kepada yang sudah mendaftar NuffnangX boleh la follow blog ni. Just tekan SINI. Jika korang masih lagi kurang paham apa itu NuffnangX ataupun nak tahu lebih lanjut lagi, ikuti video dibawah. Ilmu itu untuk dikongsi bukan disimpan. (^^,)


p/s - kredit to blog.nuffnang.com

7 pendapat:

SentiasaPanas[dot]com said... Best Blogger Tips

"Dilancarkan pada 18 September 2013 yang lepas..."

Boleh bagi penjelasan tak? Skrg ni tahun 2014 ke?

Aiman Ayie said... Best Blogger Tips

nuffnangX kan, lagi cun kalau install nuffnangX conversation dekat komen blog,,

sebab, setiap komen dibuat di dalam nuffnangX under a post, contohnya post ni,, kalau post ni install widget tu,, komen tu akan muncul dekat blog jugaaaa :)

just, perlukan ramai orang lah ketahui tentang penggunaan nuffnangX conversation tuh.

and, dah try dah app dekat ios, agak best, just,, nak cari blog yang best untuk follow macam tak berapa efficient sangat.

dan, dia tak integrate sekali dengan blog yang kita follow, kena follow semula dari awal - Nuffnang patut perbaharui benda ni.

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@SentiasaPanas[dot]com tersalah tulis.. ekeke :D

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@Aiman Ayie serius? nanti saya cuba.

MiSz fiFiEyQa said... Best Blogger Tips

saya baru je daftar n dah try install kat blog utk komen tp saya remove balik sbb macm tak reti je nak gune...haha..

plus rasenye tak sume orang dah tukar kpd nuffX tu kan?

Khai Rul said... Best Blogger Tips

@MiSz fiFiEyQa NuffnangX ni masih baru.. Bila ramai dah pakai, baru syok letak kat komen.

kitatauke said... Best Blogger Tips

kompius lagi tentang nuffnangx ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...