Best Blogger Tips

5 Kelebihan bila blog kita dibenci !!!

Salam readers semua, hari nie nak cerita pasal satu blog baru nie. Blog yang menentang blog nie. Hahaha. Dipelupuri oleh member-member Khai sendiri. Kenapa? Mengapa? dan Apa?

"Khai, aku nak buat blog baru, nama dia K.A.K.A.B. Ok tak ok? Hahaha"

Mula-mula tertanya-tanya juga aku, apa ke buruk sangat nama dia. Rupa-rupanya, bila di long form kan, jadilah,,,Kami Anti-Khai Ade Belog. Hahaha. Macam-macamlah perangai member-memberku yang masuk air nie. Tapi kepada para blogger, ada kelebihannya bila kita ade haters sendiri.


"Kelebihan apa Khai kalau dah dibenci?"

Haaa, mungkin korang tak perasan. Kelebihan dia :

1. Pembaca Setia.
Bila kita ada haters, bermakna kita ada pembaca setia. Tak faham? Haters nie dia kena buka blog kita, baru la diorang ada isi nak dibahaskan. So, diorang akan baca blog kita setiap kali ada entri baru keluar. Bermakna diorang pembaca setia la kan? Hahaha.

2. Famous.
Haters biasanya akan cerita kelemahan kita kat orang lain, so tanpa mereka sedar, diorang dah memperkenalkan blog kita yang kadang-kadang kita sendiri pun tak buat. Kan dah jadi famous tanpa sedar. Macam Cikgu Shida tu. Hahaha.

3. Improving.
Bila ada haters yang tak puas hati pasal certain-certain thing, bermakna ada kelemahan yang perlu kita perbetulkan. Mungkin ada entri kita yang dah menyinggung sesetengah pihak atau tersalah fakta. So, jangan lah kita segan untuk minta maaf. Huhu

4. Ceria.
Mungkin korang tak perasan, bila kita ada haters, membuat kan kita bersemangat untuk berblogging. Malah mewujudkan suasana ceria dalam dunia blog. Diorang komen, kita balas, pastu ada orang backup, lawan balik. Kan lively tu?

5. Ambil berat.
Haters nie sebenarnya sayang kat kita, sebab tu lah dia sentiasa ambil berat pasal kita. Ambil tahu apa entri kita, apa kita buat. Diorang just nak cover yang sebenarnya diaorang nie lover ngan blog kita. Just tak nak mengaku. Huhuhu.

So, ada bagusnya bila ada haters, kadang-kadang bukan semua kita buat tu betul, tapi kena ingat satu benda, manusia tak boleh lari dari kesilapan dan kita kenalah sentiasa belajar dari kesilapan tu. Even kerajaan pun ada yang sokong dan ada yang tak sokong. Keseimbangan nie la yang membantu kita nanti....(^^,)

p/s - lepas nie banyak la anonymous dekat chat ngan komen aku,,hahaha.
p/s - tak payah search blog K.A.K.A.B yang aku mention kat atas, tak ada pun,,huhu

21 pendapat:

YaNa said... Best Blogger Tips

wahh,,positifnya...huhu...

Maksue said... Best Blogger Tips

hahahaha sebelum habis baca entry ni... maksue terus akses blog http://kabab.blogspot.com/

Khai Rul said... Best Blogger Tips

yana : yeaahh,,we must positive
maksue : haha, mana ada blog tu maksue oiii..

faralovexx said... Best Blogger Tips

haha,,,bgus khai,,think positive for the negative thing!!ahaakkk....
fara suke blog ni....huhu

khunsuriyatit said... Best Blogger Tips

betul sangat2...huhuhu

Shaqirah said... Best Blogger Tips

bagusnya kalau semua org pikir macam ni:)alamat takde la anonymous nak cari gaduh sebab insaf dgn ketakwaan kita.haha

Wuucin Kimora said... Best Blogger Tips

oh positif.. bagus ;)

kay shafiQ said... Best Blogger Tips

Nice, mmng positif thinking tp lgi cun kalo ade fans :D

Sha Amane said... Best Blogger Tips

betul jugak kan, actually mereka mmg seorang y ambil berat. ngee~

khyrule_anuar said... Best Blogger Tips

haha.. ada ja ko nak gtau.. hehe

budingyun said... Best Blogger Tips

saya sebagai anonymous tak ada nak bagitau apa-apa..hehe..

SyafiqueRidhwan said... Best Blogger Tips

guwa sbgai blogger baru minta maaf. Sob3.

nub said... Best Blogger Tips

hehhe. teori yang bagus

Khai Rul said... Best Blogger Tips

syafiqueRidhwan : pergh baruuu la sangattt~~ perli aq ke?,,haha

Puan tia said... Best Blogger Tips

kita pon sama ade hater. tp dia hari2 bukak blog kita pehtu jelos...hahahah mmg betulla ape awak cakap 2...

Leh x kita amik dari no 1 smpi habis???? heeeee memang betul pon ape yg awak ckp 2.. saje saya nak letak kat blog biar dia baca pulak..heheh

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... Best Blogger Tips

betul!! setuju-setuju =)

Khai Rul said... Best Blogger Tips

Puan Tia : boleh2, but makesure creditkan ke blog saya,,,(^^,)

Anis Zafirah said... Best Blogger Tips

Wah, setuju bangat, blog anis pown ada org benci,,, btw, datang drpd grup blogger johor :)

anys said... Best Blogger Tips

hahahha.gilaa bgus.nk buat blog review lh :D

Mrs.MyGaman BorNeo said... Best Blogger Tips

wah ... idea menarik. Tp bukan senang cari idea buat post2 yg buat org menyampah hehehe

bila blog bercerita said... Best Blogger Tips

hahahaha...btol lah 2....terbaekkk..!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...