Best Blogger Tips

Bahaya radiasi telefon !!!

Salam readers-readers, minta maaf sebab lama sangat dah tak update. Memang sibuk sangat-sangat. Hari nie nak cerita pasal bahaya nya radiasi telefon atau kita panggil Electic Magnetic Field (EMF) radiation. Telefon merupakan gadjet yang paling famous la kat dunia nie. Hampir semua manusia guna telefon bimbit. Tapi pernah tak ambil kisah dengan radiasi yang ada pada telefon tu semasa kita menelefon seseorang?

"Radiasi apa Khai? Aku tak rasa apa pun masa call orang. "

Haaa. Korang mungkin tak perasan. Tapi korang ada rasa panas tak dekat telinga lepas beberapa minit call seseorang? Itulah kesan radiasi telefon. Bukannya pada telefon je ade. Boleh kata hampir semua barang elektrik ada radiasi nie tapi telefon bimbit la paling kuat sebab ia menggunakan satelit.


"Ala Khai, setakat panas suam-suam tu bukannya apa sangat pun..."

Korang tak boleh pandang remeh benda nie. Radiasi nie akan memberi kesan yang teruk seperti kanser otak, kanser mata, migrain dan stress. Itu baru telefon bimbit. Belum laptop, television dan lain-lain. Kalau letak dekat telinga dah boleh memberi kesan kepada otak. Kalau korang letak kat dalam poket seluar, macam mana? Ia akan memberi kesan pada buah pingang, peha dan reproduction system( faham-faham je la ea). Sedar tak sedar, dah berapa lama korang guna telefon bimbit?

"Habis tu Khai, nak buat macam mana? Tak kan nak buang handphone tu?"

Ops, jangan la gopoh, rileks. Sekarang nie dah macam-macam teknologi baru yang dicipta. EMR shield, merupakan salah satu alat yang mampu menyerap hampir 99% radiasi yang dikeluarkan dari telefon bimbit. EMR shield boleh dilekatkan di telefon, laptop mahupun televisyen.

Electro Magnetic Radiation Shield

"Mana nak dapat EMR shield nie Khai?"

Bab tu, korang kena lah cari sendiri. Aku boleh nak jualkan kat korang, tapi aku tak ada masa nak bungkus kemudian pos EMR shield tu kat korang. Tak susah pun, dah banyak tempat jual EMR shield nie. Korang kena ingat, mungkin EMF tak bagi kesan dalam masa yang singkat, tapi korang nak hidup lama kan? Think wisely. Harap info nie membantu korang....(^^,)


6 pendapat:

budingyun said... Best Blogger Tips

huh...gunakan la loud speaker semasa bertelefon..ala2 walkie talkie.. (^^)

salemaziz said... Best Blogger Tips

kalo la orang ramai tahu pasal EMR ni, kompom2 xbegayut sampai 2-3 jam kat tepon tu.:D


ha,camtu budi, pakai walkie talkie je...keh3

bila blog bercerita said... Best Blogger Tips

gud information...ekceli dah tau lme sal niyh p xtau mne nak crik emr shield 2...hurmm~~

kay_are said... Best Blogger Tips

memang pernah gak terbace pasal ni

budak awam said... Best Blogger Tips

dah lama tahu pasal ni tapi tak tahu lak apa kesannya..
dan bila lepas baca benda ni barulah saya taw..
thx atas info yang penting ni..
sejak hampir 3tahun saya tak pernah lekang dgn hp ni, saya dah dapat migrain..
baru saya tahu puncanya dr mana..
nampaknya kena beli EMR shield ni..
agak2 kat kedai jual berapa ringgit?

dhilla nazli said... Best Blogger Tips

ngeeee... emr shield tu mende la pulak~~ *mood malas na google

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...