Best Blogger Tips

Doraemon Episod Akhir, Wajib Baca !!!

Salam readers semua...entri pagi nie nak tulis pasal cerita Doraemon. Siapa masa kecil dulu rajin baca Doraemon? Siapa pula yang tak tahu Doraemon tu apa? yang tak tahu tu memang sedih la. Ketinggalan zaman tahap raban punya. Hahaha. Jangan marah. Aku dari kecil sampai besar layan doraemon nie. Tak kira la komik atau movie dia. Memang best.



Tapi cuma satu je aku tak puas hati dengan kartun Fujiko Fujio nie. Aku tak pernah jumpa ending cerita nie. Sebenarnya penulis nie telah meninggal dunia sebelum sempat dia menghabiskan siri Doraemon. So, macam-macam ending yang telah dicipta untuk siri Doraemon nie. Tapi syarikat yang menjaga manga Doraemon tidak pernah mengeluarkan ending siri nie. Mungkin penulis cerita tak mahu Doraemon nie berakhir, supaya Doraemon nie akan terus hidup. Tapi ending yang akan aku share nie memang-memang SEDIIIHHH !!!! Ia dilukis oleh Nobuo Sato.

Dalam ending nie, Doraemon telah rosak kerana baterinya habis, baterinya boleh diganti tetapi Doraemon akan hilang ingatan kerana cip memori berada di telinganya sedangkan telinganya pula sudah hilang. Dorami cuba membantu abangnya itu dengan membawanya kembali ke masa hadapan, tetapi penjaga portal ke masa hadapan tidak membenarkannya. Selepas itu, Nobita belajar berdikari dan dia berjaya menjadi engineer yang amat hebat. Dengan kepandaiannya itulah dia cuba menghidupkan semula rakan lamanya, Doraemon selepas hampir 35 tahun. Akhirnya, dia berjaya menghidupkannya. Sob! sob! sob! Memang betul-betul sedih.

"Err, Khai, tak sedih pun dengar kau cerita !! Aku nak bacaan bergambar, baru paham!!"

Owhh, tak sedih ea? Ok lah. Aku dah carikan manganya. Tapi dalam bentuk video. So, hayati ending nie, memang best dan sedih....(^^,)


22 pendapat:

anys said... Best Blogger Tips

waaa nobita jd pndai. hahaha.

Miss Dill said... Best Blogger Tips

yeap yeap. saye tulis pasal ni bulan september tahun lepas. :)

http://akudantv.blogspot.com/2010/09/final-doraemon.html

Miss Dill^^

Zura said... Best Blogger Tips

sy pun layan doraemon smpai dh tua bangka nie...mmg sedihlah ending dia...sobsob..

ShazlinaSaad said... Best Blogger Tips

sedih la ending dia..huhu
tp ok la doremon still bole idup. :)
eh nobita kawen gak la ye ngn shizuka tu

★ aIsyaH ★ said... Best Blogger Tips

e'eh..besh nyer dpt kwn mcm n0bita...~isk3....

coffeesess said... Best Blogger Tips

sukew lah ending dia..sbb Doraemon hidup balek!! huhuhu

budingyun said... Best Blogger Tips

memang sedih ending dia..sob3..

ain revival said... Best Blogger Tips

susah betoi nk cr tmpat komen~hehe
suke tgok doraemon..
sekarang pun tengok lagi~
at last, nobita jd orang ugak~huhu

m!sZ zAL!nA said... Best Blogger Tips

pernah baca komik last doramon ntah kat blog sape. skrg jumpa versi video lak. xmo tgk dah sbb time baca citer cikna nangis :(

fami mahat said... Best Blogger Tips

tapi ada satu version tu kata, sebetulnya doraemon ni cuma wujud dalam kepala nobita jek, sbb nobita ni sakit anemia yang menyebabkan dia slalu tido dan tak cukup oxygen, tu yang selalu berangan jek.

tak tau la. tapi sedih gile klu ending dia mmg cm ni. abislah semua imaginasi2 canggih doraemon tu, smua akan disandarkan kpd angan2 nobita time dia sakit je,

personally lagi suka ending as stated dlm blog k.a.b ni. =)

regards,
FahmiMahat

sam said... Best Blogger Tips

dulu saya samakan diri macam nobita...x sangka dia jadik engineer..GEMPAK!!!

Raja Bistari said... Best Blogger Tips

satu penamat yg memuaskan hati :)

Mia said... Best Blogger Tips

sob sob sob..doremon dulu kini dan selamanya..cewah!

shereena said... Best Blogger Tips

sy pun ada entry psl doremon!
jemput la baca.

http://natrashereena.blogspot.com/2011/01/d0raemon.html

Fazli said... Best Blogger Tips

kecik2 dulu saya sukalah cerita doraemon ni. komik dia pun rajin beli. tapi versi ending ni saya takde.

Izzati Hashim said... Best Blogger Tips

yg ni dah tgk :D

ending conan ada x? dah byk buku conan tapi x jumpa2 lagi ending dia :D

LehaMY said... Best Blogger Tips

wuuuuu ... memang sedih la ending nie . huhu ..

Lieya said... Best Blogger Tips

Saya pun peminat doraemon..:)

budak awam said... Best Blogger Tips

weyh, sumpah aku kata tak sia2 aku datang ke blog ko..
Aku suka dengan blog ko sebab ko cerita pasal kartun feveret aku..
aku tak pernah terfikir pun pasal ending doraemon ni..
wajib tengok ni..
yahu! ^^

budak awam said... Best Blogger Tips

dah tengok habis dah.. best gila.. wohooo :D

ikhmal_1234 said... Best Blogger Tips

intenet slow la pulak..xpe2 nnti tngok..:)

cahaya said... Best Blogger Tips

salam khai..nice entry..sy follow ea...jemput la sggah..
nurcahaya0812.blogspot.com
thanz ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...